'

Intrebari frecvente despre anvelopeAm pregatit o lista cu cele mai frecvente intrebari despre anvelopele auto. Iata care sunt  acestea:

Ce anvelope sa aleg?
Alegerea anvelopelor este impartita in mai multe categorii, de vara, iarna sau allseason. Dar si in functie de dimensiunea recomandata de fabricantul autovehiculului. Este important sa respectam aceste specificatii. 

Ce anvelope are Dacia Logan?
Dimensiunea uzuala a anvelopelor pentru Dacia Logan sunt 185/65R15. Din fabrica Dacia Logan este echipata cu anvelope de vara Continental. 

Ce anvelope de iarna sa cumpar?
Este recomandat sa folositi anvelope cat mai noi pentru iarna si sa verificati ca anvelopa sa aiba noile specificatii impuse de Comisia Europeana. Anvelopele de iarna trebuia sa aiba marcaj fulg de zapada si specificatia M+S

Cum știu când am nevoie de anvelope noi?

Există o serie de semne care indică faptul că este posibil să fie necesară înlocuirea anvelopelor. Ca regulă generală, dacă banda de rulare a anvelopei dvs. este aproape de 1,6 mm, atunci este timpul să le înlocuiți. Dacă nu sunteți sigur cum să le verificați, este o bună practică să le faceți verificați de către un profesionist calificat la fiecare 6 luni.

Dacă aveți îndoieli cu privire la anvelopele dumneavoastră, verificați adâncimea benzii de rulare înainte de a conduce oriunde.

De asemenea, merită să știți că, în teorie, o anvelopă ar trebui înlocuită după 10 ani, chiar dacă a mai rămas multă bandă de rulare. În ce măsură pot avea încredere în sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri al mașinii mele?

Nu ar trebui să vă bazați în totalitate pe el. Sistemele de monitorizare a presiunii în pneuri (TPMS) sunt concepute pentru a avertiza șoferii atunci când o anvelopă este subumflată în mod semnificativ, dar nu vor detecta pierderea treptată a presiunii, ceea ce înseamnă că anvelopele dumneavoastră ar putea fi în continuare nesigure.

Cel mai bun mod de a vă asigura siguranța anvelopelor este să verificați în mod regulat presiunea cu ajutorul unui manometru precis. Dacă apare o lumină de avertizare TPMS pe tabloul de bord, faceți-vă verificați anvelopele cât mai curând posibil de către un tehnician calificat.

Care este diferența dintre anvelopele fără cameră și cele cu cameră?

O anvelopă tubeless nu are cameră de aer. O anvelopă cu cameră de aer conține o cameră de aer.

Este important să înlocuiți toate cele patru anvelope deodată?

Cea mai bună practică este întotdeauna să înlocuiți toate anvelopele în seturi de două sau patru, mai ales dacă sunt direcționale (marcate L sau R) sau asimetrice (partea stângă și partea dreaptă diferite). Cu toate acestea, dacă bugetul dvs. nu vă permite acest lucru, montați două și lăsați-le pe celelalte două până când vă veți putea permite să le montați. Echilibrul punților față și spate este foarte important din motive de siguranță și trebuie menținut ori de câte ori este posibil. Este mult mai bine să păstrați două anvelope uzate, dar în stare de funcționare, pe puntea spate, decât să amestecați anvelope noi cu anvelope vechi sau uzate pe oricare dintre punți.

Pot să combin diferite mărci și modele de benzi de rulare?

Da, dar numai dacă sunt de același tip de construcție.

Pot amesteca anvelope radiale și non-radiale?

Nu, deoarece anvelopele radiale trebuie să fie construite pe o matriță diferită de cele non-radiale (din cauza diferențelor de construcție internă) și există riscul ca banda de rulare sau peretele lateral să fie deteriorate în timpul îndepărtării sau montării anvelopei.

Pot monta anvelope cu jante cu diametru mai mare?

Acest lucru trebuie făcut cu mare atenție, deoarece poate afecta circumferința anvelopei, ceea ce, la rândul său, va afecta citirile vitezometrului vehiculului.


Cum mă asigur că anvelopele mele sunt umflate la presiunea corectă?

Dacă mașina dvs. este echipată cu un sistem de monitorizare a presiunii în pneuri (TPMS), acesta vă va anunța dacă presiunea în pneuri este prea mică. În caz contrar, puteți verifica singuri presiunea la o benzinărie, folosind pompa de aer și urmând instrucțiunile furnizate. Asigurați-vă că verificați presiunea când anvelopele sunt reci, după ce nu au fost conduse timp de cel puțin trei ore.

Presiunea corectă a anvelopelor este de obicei indicată pe un autocolant aplicat pe partea interioară a portierei. Le puteți găsi, de asemenea, în manualul mașinii dumneavoastră.

Dacă nu sunteți sigur cum să vă umflați anvelopele, vă rugăm să ne contactați și vă vom ajuta cu plăcere.


Care este cea mai bună anvelopă pentru stilul meu de condus?

Nu există o anvelopă "cea mai bună" pentru toți șoferii, dar avem o gamă de anvelope pentru diferite stiluri de condus. Dacă sunteți în căutarea unei anvelope de înaltă performanță, vizitați pagina noastră de performanță. Pentru mai multe informații despre alegerea anvelopei potrivite, consultați secțiunea "Alegerea anvelopei potrivite".


Schimbarea dimensiunii anvelopei are un efect asupra diametrului total al anvelopei.

Diametrul este măsurarea unei anvelope de la un perete lateral la celălalt. Schimbarea diametrului poate cauza probleme cu citirea vitezometrului, cu sistemele ABS și de control al tracțiunii. Pentru a evita aceste probleme, rămâneți la o dimensiune a anvelopei cât mai apropiată de cea originală.


Pentru a menține un nivel optim de umflare, trebuie să verificați anvelopele la fiecare două săptămâni.

Verificarea presiunii în pneuri este la fel de simplă ca și cum ați scoate capacul și ați apăsa un manometru pe valvă. Presiunea recomandată pentru anvelopele autovehiculului dvs. poate fi găsită în manualul de utilizare sau pe un autocolant amplasat pe pragul ușii șoferului.

Anvelopele subumflate consumă mai mult combustibil, sunt mai predispuse la deteriorări și necesită mai mult timp pentru a se opri la frânare.

Anvelopele prea umflate pot afecta manevrabilitatea și calitatea de rulare a mașinii.
 
Iti oferim o gama variata de anvelope indiferent de sezon care sa acopere nevoile tale. In plus la comanda vei primi si un cadou

Suport clienti Luni - Vineri : 9:00-17:00

0722100818 0729953881 vanzari@autoscan.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!