'
Plateste cu cardul online si beneficiaza de Livrare Gratuita in easybox*

Ce să faci dacă frânele îți cedează?

Ce să faci dacă frânele îți cedează?
Uneori, defecțiunile mecanice apar în timpul conducerii și una dintre acele situații poate fi eșecul sistemului de frânare. Faptul că frânele cedează este o situație pe care nimeni nu și-ar dori să o întâlnească și poate duce la producerea unui accident și a rănilor. Pentru a vă asigura că știți cum să opriți în siguranță în cazul în care frânele cedează, am alcătuit acest ghid. Urmați acești pași pentru a gestiona situația în cel mai sigur mod posibil!

Defecțiunile sistemului de frânare apar adesea atunci când se pierde drastic lichidul de frână sau placuțele de frână sunt prea uzate. Aceasta poate fi cauzată de întreținerea necorespunzătoare a mașinii sau de daune nedețectate. Există câteva semne de avertizare la care ar trebui să acordați atenție și să le verificați, inclusiv:

  1. Zgomote anormale la frânare: Dacă auziți șuierat, zgomote de frecare sau scrâșnete atunci când apăsați pe frâne, ar putea fi momentul să duceți mașina în service. Aceste zgomote neobișnuite sunt atribuite placuțelor de frână uzate sau discurilor de frână care trebuie înlocuite.

  2. Mișcări neregulate: Dacă mașina dumneavoastră tremură la frânare sau se abate într-o singură direcție (stânga sau dreapta) în timpul frânării, este posibil să aveți discuri de frână distorsionate sau una dintre frânele dumneavoastră ar putea să nu funcționeze corect.

  3. Distanță de oprire crescută: Dacă observați că durează mai mult pentru a opri mașina, acest lucru ar putea însemna că frânele se uzura sau că lichidul de frână scapă.

  4. Lumini de avertizare: Un indicator luminos de avertizare pe bordul mașinii care indică o problemă la frânare ar trebui verificat cât mai curând posibil.

Pasul 1: Rămâneți calm. Păstrarea calmului este un pas important de reținut dacă frânele cedează. Panicarea poate duce la manevre periculoase care pun în pericol atât dumneavoastră, cât și alți participanți la trafic. Asigurați-vă că vă păstrați calmul și liniștea. Începeți prin a ridica piciorul de pe accelerație și păstrați-vă mâinile ferm pe volan.

Pasul 2: Schimbați vitezele. Dacă testați frânele și observați că nu răspund și mașina dumneavoastră nu se oprește, începeți să schimbați treptele de viteză. Indiferent dacă aveți o mașină cu transmisie automată sau manuală, ar trebui să reduceți viteza într-o treaptă inferioară pentru a permite motorului să frâneze pentru dumneavoastră.

Pasul 3: Pompă frânele. Dacă nu aveți frâne antilock (ABS), încercați să pompați rapid frânele pentru a crește presiunea lichidului de frână în conductele de frână. Dacă frânele nu funcționează nici după câteva pompe, va trebui să utilizați frâna de parcare.

Pasul 4: Aplicați frâna de urgență treptat. Dacă niciuna dintre metodele de mai sus nu ajută, începeți să aplicați frâna de urgență, fie o pedală, fie o frână manuală. Nu acționați brusc frâna, deoarece aceasta poate cauza pierderea controlului mașinii și rularea sau rotirea acesteia.

Pasul 5: Folosiți împrejurimile. În unele situații, puteți fi în mișcare rapidă și trebuie să încetiniți mașina. Aceasta ar trebui să fie ultima opțiune pentru a încerca să încetiniți. Pentru a evita un accident în care pierdeți controlul mașinii, abordați parapetul sau separatorul autostrăzii sub un unghi mic și frecați ușor mașina de acesta. Frecarea mașinii de mediană va încetini vehiculul. De asemenea, dacă există un câmp deschis cu iarbă sau pământ, puteți folosi aceasta pentru a încetini. Avertizați ceilalți șoferi prin claxonat și aprinderea farurilor.

Pasul 6: Opriți-vă pe marginea drumului. După ce ați apropiat mașina de oprire completă, activați luminile de avarie și mutați-vă pe partea dreaptă a drumului, dacă este posibil. Fiți atenți la traficul care vine din față și ieșiți din mașină când este în siguranță.

Pasul 7: Sunați la un serviciu de tractare. Dat fiind că frânele tocmai au cedat, nu veți dori să conduceți mașina până când aceste probleme vor fi rezolvate. Sunați la un serviciu de tractare și duceți-vă vehiculul la un service auto pentru inspecție. Este întotdeauna cel mai bine să fiți atent la întreținerea mașinii pentru a evita orice problemă sau reparație la frâne. Asigurați-vă că sistemul de frânare funcționează corect cu vizite regulate la service-ul auto, astfel încât să nu trebuiască să vă confruntați cu eșecul frânelor în curând.

Suport clienti Luni - Vineri : 9:00-17:00

0722100818 0729953881 vanzari@autoscan.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!