'
Plateste cu cardul online si beneficiaza de Livrare Gratuita in easybox*

Cum se instalează un turbocompresor?

Cum se instalează un turbocompresor?
  1. Verificați dacă întregul sistem de admisie a aerului al motorului, sistemul de evacuare și intercoolerul sunt curate și lipsite de orice contaminanți (ulei, praf, bucăți de garnituri, depuneri sau alte impurități) și, dacă este necesar, curățați-le. Apoi, înlocuiți filtrul de aer. Orice impurități pot duce la deteriorarea turbosuflantei. Folosiți doar piese de schimb recomandate de producătorii auto (piese originale - OEM parts).

  2. Sistemul de lubrifiere trebuie să fie verificat pentru etanșeitate și pentru a se asigura că oferă un flux de ulei neîntrerupt. Verificați starea garniturilor flanșei sistemului de lubrifiere a turbosuflantei. În cazul oricăror daune, înlocuiți-le imediat.

    Notă! Nu utilizați garnituri din silicon sau alte pastă de montaj pentru etanșare. Fragmente mici ale garniturilor pot ajunge în canalele de ulei, ceea ce poate duce în cele din urmă la deteriorarea turbosuflantei.

  3. Înlocuiți uleiul din motor și filtrul de ulei.

  4. La montarea turbosuflantei, utilizați numai garnituri noi pentru colector și șuruburi rezistente la temperaturi ridicate destinate montajului în sistemele de evacuare. Respectați momentul de strângere a șuruburilor. Verificați și curățați, dacă este necesar, colectorul de evacuare. Depunerile pot duce la defecțiuni ale turbosuflantei.

  5. Montați turbosuflanta. Turnați ulei curat în interiorul acesteia printr-un orificiu special pentru a evita un „start uscat” în timpul primei porniri, rotind în același timp rotorul compresorului. Apoi, rotiți arborele cotit timp de aproximativ 20 de secunde până când uleiul ajunge la turbosuflantă, apoi strângeți conducta de ulei. Porniți motorul la turații reduse, rotind arborele cotit timp de încă 20 de secunde.

  6. Verificați etanșeitatea tuturor conexiunilor (inclusiv a intercoolerului).

Suport clienti Luni - Vineri : 9:00-17:00

0722100818 0729953881 vanzari@autoscan.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!