'
Plateste cu cardul online si beneficiaza de Livrare Gratuita in easybox*

Cand inlocuiesti stergatoarele auto?

Cand inlocuiesti stergatoarele auto?

Stergatoare auto Bosch

Calitatea Bosch la stergatoare auto înseamnă cel mai curat parbriz şi o lungă durată de funcţionare. Stergatoarele auto Bosch garantează prin tehnică inovatoare şi securitate maximă. Vă oferim întreaga gamă de stergatoare auto Bosch: Aerotwin, Aerotwin Multi-Clip, Bosch Twin, ştergătoare pentru lunetă.

Stergatoare auto Aerotwin

Se potrivesc pentru o importantă parte din par­cul auto european cu o vechime de maxim 10 ani.

Tot mai mulţi producători de autovehicule îşi dotează modelele noi cu ştergatoare Aerotwin de la Bosch.

Bosch a fost primul producător care a dezvoltat un ştergător fără cadru extern, pe care l-a adus pe piaţă în 1999 sub numele de Aerotwin. Majoritatea automobilelor noi produse în Europa marca Alfa Romeo, Audi, BMW, Fiat, Volvo, Citroen, Mercedes, Ford, Lamborghini, Volkswagen, Honda, Peugeot, Renault şi Maybach sunt dotate din fabrică cu ştergătoare Aerotwin de la Bosch.

Avantaje Aerotwin:
  • Ştergere perfectă în fiecare punct al ştergă- torului prin distribuţia uniformă a forţelor şi profilul optimizat aerodinamic.

  • Linie aerodinamică, fără articulaţii şi piese metalice, ceea ce împiedică formarea stra­turilor de gheaţă.

  • Capacitate perfectă de ştergere, fără zgo­mote, chiar şi la viteze mari de deplasare.

  • înlocuire simplificată a ştergătorului prin noul sistem de prindere.

Stergatoare auto Aerotwin Multi-Clip: rapid, simplu, universal
  • Un singur adaptor pentru cele mai des întâl­nite tipuri de autovehicule, fără piese

  • adiţionale.

  • înlocuire rapidă a ştergătoarelor de parbriz.

  • Identificare simplă a ştergătorului de parbriz adecvat.

  • O piesă de mici dimensiuni cu un rol foarte important: clema care uneşte braţul ştergăto­rului de parbriz cu lama acestuia este un ele­ment ce a creat adesea probleme în rândul con­ducătorilor auto. Motivul: chiar şi în cadrul aceluiaşi model de autoturisme sunt utilizate îmbinări diferite. Noul adaptor multifuncţional Multi-Clip produs de Bosch rezolvă însă aceste probleme, asigurând un montaj simplu şi rapid al ştergătoarelor.

  • Inginerii Bosch au reuşit prin această inovaţie să dezvolte un adaptor regla­bil în funcţie de diferitele sisteme de fixare a ştergătoarelor.

  • Adaptorul Multi-Clip este deja premontat pe ştergătoarele de parbriz Bosch Aerotwin şi per­mite înlocuirea rapidă şi simplă a acestora.

  • Cu noul Multi-Clip, îmbinarea dintre braţ şi lamelă este aceeaşi pentru majoritatea autoturismelor, astfel încât singura diferenţă rămâne acum lun­gimea lamelelor. Acest lucru simplifică alegerea ştergătoarelor în mod corect.

  • Noul adaptor Bosch Multi-Clip acoperă patru sisteme diferite de prindere a lamelelor (de tip toplock şi sidelock), şi va echipa ştergătoarele de parbriz Bosch din gama Aerotwin.

  • Modelul Aerotwin echipat cu adaptor Multi-Clip se potriveşte pentru toate versiunile unui model de automobil, astfel încât posibilitatea de con­fuzie este semnificativ redusă, iar dvs. vă puteţi alege ştergătoarele adecvate direct de pe raft, fără a mai avea nevoie de consiliere.

    Cu Bosch-Twin sunteţi în siguranţa, iata care sunt avantajele:
  • Montaj simplu şi rapid.

  • Funcţionare silenţioasă.

  • Ştergere fără urme pe întreaga durată de viaţă.

  • Rezistenţă la schimbări frecvente de temperatură.

  • Combinaţia ideală: Bosch Twln cu Quick Clip – înlocuirea ştergătorului este o chestiune de secunde datorită adaptorului universal Quick Clip.

  • Ştergătoare pentru lunetă

  • Imagine clară şi în spate.

  • în programul de ştergătoare Bosch este Inclusă şi gama completă de ştergătoare pentru lunetă pentru numărul în creştere de maşini combi, hatchback şi dube.

  • Ştergătorul lunetei este ade­sea uitat, dar în condiţii dificile de trafic, când apa şi mizeria se adună pe lunetă, este vital să aveţi o imagine clară şi în spate.

  • Vă puteţi baza pe calita­tea şi siguranţa oferite de ştergătoarele Bosch. ■

SWF –stergatoare auto de calitate

O vizibilitate bună este una dintre cele mai importante condiţii ale con­ducerii în siguranţă, afirmă experţii de trafic. Şi pentru ca şoferul să aibă o vizibilitate bună, trebuie în primul rând să aibă un parbriz curat.

Deci, ar trebui să aibă ştergătoare de calitate montate corect si lichid de curăţare în rezervorul stergătoarelor deparbriz. Constatarea că în rezervorul stergătoarelor de par­briz nu este apă şi ştergătoarele nu funcţionează poate să fie foarte neplăcută, atunci când parbrizul este stropit cu noroi în timpul depăşirii unui camion.

Acest lucru este şi foarte periculos. Ştergătoarele defecte sau chiar lipsa acestora pot provoca accidente foarte grave din cauza vizibilităţii reduse.

Ştergătoarele sunt adesea percepute ca o piesă „simplă” şi aceasta, probabil, din cauza că s-au schimbat foarte puţin faţă de secolul trecut, de când au început să fie utilizate. Şi totuşi, acestea sunt un element esenţial de siguranţă. Prin urmare, ar trebui să fie înlocuite în mod regulat ideal înainte de sezonul de vară şi cel de iarnă, însă cel puţin o dată pe an. In prezent, pe piaţă există o serie inepuizabilă de diferite mărci de ştergătoare.

Icazul în care conducătorul auto doreşte o calitate garantată, acesta ar trebui să aleagă de pe raftul magazinului mărci atestate ale unor producători de renume. Unul dintre aceştia este şi compania Valeo, furnizor de piese de calitate pentru echipamente originale şi aftermarket.

Printre altele, Valeo livrează pe piaţă şi marca premium SWF. Aceasta oferă o gamă de trei tipuri de lamele de ştergătoare – Das Original, VisioNext şi Visioflex.

Fiecare poate să aleagă

Clienţii mai conservatori îşi aleg cu siguranţă de pe raftul magazinului ştergătoarele cu structuri tradiţionale, Das Original. Un avantaj indiscuta­bil al acestora este că acoperă 98% din parcul auto pentru ştergătoarele din faţă şi 95% pen­tru ştergătoarele din spate.

Prin urmare, propri­etarii celor mai multe mărci şi tipuri de vehicule nu vor avea nicio problemă în ceea ce priveşte selecţia. Aceste ştergătoare sunt prevăzute cu un strat dublu de cauciuc Duotec+.

Un strat este format din cauciuc natural, pentru o ştergere silenţioasă şi de înaltă calitate, iar al doilea strat este fabricat dintr-un cauciuc care rezistă la uzură excesivă chiar şi în condiţii meteorolo­gice extreme.

Seria VisioNext este concepută pentru consumatorii care doresc să înlocuiască ştergătoarele cu design clasic, cu ştergătoare plate moderne.

Acestea păstrează calităţile bune ale celor precedente şl adaugă beneficiile unui nou design – sunt mai joase, mai uşoare, aerodinamice şi mai puţin zgomotoase. De ase­menea, seria VisioNext prezintă interes şi pen­tru comercianţi.

Acoperire

Oferta reuşeşte să acopere 70% din parcul auto cu doar 9 coduri, extinzân- du-şi astfel gama, fără să necesite stocuri mari.

Vehiculelor echipate din fabricaţie cu ştergă­toare plate, pe piaţa pieselor de schimb le este destinată seria Visioflex. Pentru vehiculele din clasele superioare, aceste ştergătoare cu tehno­logie Fiat Blade sunt deja un lucru firesc.

Stergătoarele Visioflex Fiat Blades sunt integra­te două arcuri din oţel, curbate în funcţie de forma parbrizului, asupra cărora acţionează mai mult de 1000 de puncte de presiune. Astfel, acest design ultra-plat al ştergătoarelor garan­tează confort şi o siguranţă mai mare conducă­torului auto, permite ştergerea unei suprafeţe mai mari şi reduce zgomotul în timpul ştergerii.

Necesitatea înlocuirii dintr-o privire

Majoritatea stergatoare auto SWF sunt echipate cu un indicator de uzură amplasat pe lamela ştergătorulul, pe care şoferul o vede în faţa lui. Când insta­laţi un ştergător nou, ajunge să scoateţi capacul indicato­rului care este sensibil la radiaţii UV. Necesitatea înlocuirii ştergătorului este indicată de schim­barea culorii indicatorului, de la negru la gal­ben. Iplus, apare şi un triunghi de avertizare. Aşa cum este uşor de recunoscut timpul pentru a înlocui ştergătoarele, tot aşa de simplă este şi înlocuirea propriu-zisă.

Ajunge un singur clic şi ştergătoarele de parbriz sunt gata de lucru.

Ştiaţi că…?

  • Ştergătoarele automate au fost inventate în anul 1921 şl denumite „Folberts”, după fondatorii aces­tora, Fred şl Willlam Folberth. Aces­tea erau acţionate de un motor cu aer şi echipamentul era conectat cu un furtun la conducta de aspiraţie a motorului vehiculului.

  • Robert Kearns a patentat în anul 1967 ştergătoarele cu comandă periodică. El a prezentat modelul său companiei Ford Motor, pe care, ulterior, l-a Implementat în anul 1978. Alţi producători de automo­bile au urmat această tendinţă.

  • Versiunea electrică, montată pe partea superioară a parbrizului, a fost creată în anul 1926, dar a fost disponibilă doar pentru modelele de vehicule de lux.

  • Primul ştergător plat îşi are originea în atelierele SWF-Valeo, în anul 2000. Toată frumuseţea şl perfec­ţiunea sa a fost dezvăluită atunci când a fost montat pe Audi A4.

Pentru producţia ştergătoarelor plate cu tehnologie Flat Blade se utilizează în medie 9 piese, în com­paraţie cu minim 24 de piese nece­sare pentru fabricarea ştergătoare­lor cu structură obişnuită.

Suport clienti Luni - Vineri : 9:00-17:00

0722100818 0729953881 vanzari@autoscan.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!