'
Plateste cu cardul online si beneficiaza de Livrare Gratuita in easybox*

Ce ar trebui sa stim despre carlige auto?

Ce ar trebui sa stim despre carlige auto?

Carlige auto sunt un accesoriu foarte important al orcarei maisini. Nici nu stii cand ai nevoie sa „agati” o remorca/platforma/rulota dupa masina. Sau pur si simplu trebuie sa tractezi pe cineva si pentru a nu mai monta cuiul special puteti folosi carligul auto.

De asemenea carlige auto este si o metoda de a-ti proteja masina. De exemplu in parcare daca cineva nu este atent si intra in spatele masinii tale atunci carligul iti va proteja bara spate.

Ce ar trebui sa stii despre carlige auto?

Carlige auto poate veni montat pe masina din fabrica (daca optezi pentru asa ceva, contra cost). Sau il poti monta ulterior, un carlig auto nu costa asa de mult. Pentru pretul sau ofera foarte multe beneficii, nici nu stii cand iti poate fi de folos.

Instalarea acestuia nu este asa de grea pe cum pare. Exista mai multe tipuri de carlige auto, cele simple care sunt practic o bucata de metal fara nici o componenta electrica, care se prinde de sasiul masinii. Dar sunt si carligele auto care au instalatie electrica sau mecanisme electrice.

Carligele auto trebuie sa aiba si o instalatie electrica destinata remorcii, pentru a funtiona si stopurile si semnalizarile remorcii/rulotei. Aceasta conexiune se realizeaza cu ajutorul unei mufe. In functie de an mufele difera, de exemplu cele mai vechi au 7 pini. Cele mai noi au 13 pini.

Gasiti pe internet foarte multe kit-uri de carlige auto, dar trebuie sa fiti atenti atat la pret dar si la ce contine pachetul, sa aveti toate componentele si sa nu trebuiasca sa achizitionati ulterior altele. Puteti intra pe https://www.pieseautoscan.ro/sisteme-tractare pentru a va gasi un kit de calitate la preturi decente. De asemenea si calitatea pieselor trebuie verificata deoarece se exercita foarte destul de mari asupra carligului auto.

Gasiti carlige auto de cumparat in cam orice magazin online sau si fizica la categoria accesorii auto.

Avantajele unui carlig auto

Un alt avantaj pe care il ai daca-ti montezi un carlig auto este acela ca iti poti monta si un suport pentru biciclete pe el, astfel iti poti lua bicicletele cu tine.

Carligele auto nu au nevoie de omologare speciala. O data ce masina are trecut in cartea sa ca are voie sa remorcheze, atunci ii poti monta un carlig auto. Dar totusi ar trebuie sa fi foarte atent ce carlig si cum il montezi sa nu ai surprize neplacute.

De asemenea poti tracta o remorca chiar daca ai doar categoria B, da, poti tracta o remorca si doar cu aceasta categorie de permis. Dar trebuie sa respecti cateva reguli. Masa toatala a remorcii (cu tot cu incarcatura) nu trebuie sa depaseasca patru tone. Dar si aici ar fi bine sa va intreesati si mai bine inainte deoarece reglementarile se schimba destul de des si nici nu stii cand apare ceva nou.

Carlige auto creste valoarea masinii. De foarte multe ori vanzatorii folosesc aceasta dotare ca un atuu in vanzarea masinii. Multi soferi au teama de a monta un carlig auto pe masina din diverse motive. Ori li se pare greu sau costisitor procesul de montaj. Omologarea daca este necesara la unele masini poate fi dificila si oamenii se feresc.

Pentru cei care nu vor sa aiba mereu carlige auto montat exista mai multe optiuni. De exemplu sunt carlige auto care sunt montate permanent si nu ai ce le face. Sunt carlige auto carora li se demonteaza foarte usor acel „cui” care este la vedere si ramane doar sistemul sub masina, care nu este asa de vizibil. Mai nou au aparut pe piata si carligele auto retractabile, care le poti ascunde sub masina si sa le scoti doar la nevoie printr-o simpla apasare de buton.

Suport clienti Luni - Vineri : 9:00-17:00

0722100818 0729953881 vanzari@autoscan.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!