'
Plateste cu cardul online si beneficiaza de Livrare Gratuita in easybox*

Intrebari frecvente despre ulei auto

Intrebari si raspunsuri la intrebarile frecvente despre ulei motor

 

Ce ulei de motor sa folosesc?

Este recomandat sa folosim specificatia propusa de producatorii masinii. In plus in functie de autovehicul este recomandat un anumit ulei pentru timp de iarna, iar altul pe timp de vara,. Majoritatea uleiului de motor folosit este full sintetic (0w20 , 0w30 , 5w30 , 5w40 ) , semi-sintetic (10w40 ) sau mineral ( 15W40 ).

Cand schimb uleiul de motor?

Este recomandat sa inlocuim uleiul de motor in intervalele recomandate de producator masinii. Intervalul de schimb pentru masinile noi este de 30.000, iar cele peste 100.000 km este recomandat schimbul la 15.000 km. Totodata este potrivit sa fie schimbat si filtru de ulei datorita pornirilor la rece.

Ce tip de ulei ar trebui să folosesc în mașina mea?

Manualul proprietarului va indica, de asemenea, ce tip de ulei trebuie să folosiți în vehiculul dumneavoastră. Dacă folosiți un ulei de motor sintetic premium de obicei puteți merge mai mult timp între schimburile de ulei decât cu un ulei convențional.

Care este gradul de vâscozitate preferat al motorului meu?

Pe scurt, gradul de vâscozitate (cum ar fi 5W-30) indică grosimea uleiului de motor la rece și la cald. Cu cât numărul de vâscozitate la rece este mai mic (cum ar fi 5W), cu atât uleiul va curge mai bine la temperaturi scăzute. Cu cât este mai mare indicele de vâscozitate la temperatură caldă (cum ar fi 30), cu atât mai bine va proteja motorul la temperaturi ridicate în timpul conducerii în regim stop-and-go sau atunci când tractați o remorcă.

Ar trebui să fac o schimbare de ulei sintetic?

Uleiurile sintetice costă mai mult decât cele convenționale, dar oferă o protecție mai bună pentru motorul dumneavoastră și tind să dureze mai mult timp între schimburi. Sunt o alegere bună pentru mașinile și camioanele de înaltă performanță care muncesc din greu. Dacă nu sunteți sigur dacă aveți nevoie de ulei sintetic sau nu, consultați manualul de utilizare sau contactați dealerul sau mecanicul.

Cum pot alege între diferite tipuri de ulei?

Cea mai importantă decizie este dacă doriți ulei convențional sau sintetic. Uleiurile sintetice oferă de obicei o protecție mai bună la un preț mai mare, în timp ce uleiurile convenționale sunt de obicei mai puțin costisitoare, dar necesită schimbări mai frecvente. De asemenea, va trebui să decideți ce greutate de ulei doriți. Manualul va spune ce se recomandă - 5W30 și 10W30 sunt gramaje comune pentru utilizarea în toate anotimpurile, în timp ce 0W30 este formulat pentru temperaturi mai scăzute.

Ce este uleiul de motor?

Uleiul de motor este un lubrifiant care reduce uzura pieselor în mișcare, curăță motorul de nămol și lac, previne rugina și coroziunea, răcește motorul prin îndepărtarea căldurii de la piesele în mișcare și etanșează inelele pistonului de pereții cilindrului, ajutând totodată la menținerea temperaturii corespunzătoare a camerei de ardere.

De ce trebuie să-mi schimb uleiul?

Motorul dvs. are nevoie de o cantitate constantă de ulei curat pentru a menține toate piesele în mișcare lubrifiate, răcite și lipsite de contaminanți dăunători. În timp, frecarea și căldura fac ca uleiul să se descompună și să devină el însuși contaminat.

Cât de des ar trebui să verific uleiul de motor al mașinii mele?

Trebuie să verificați întotdeauna uleiul de motor al mașinii dvs.


Pentru a găsi uleiul potrivit pentru motorul dumneavoastră, este important să consultați manualul mașinii sau să vă adresați producătorului vehiculului dumneavoastră. Dacă nu sunteți sigur, puteți găsi adesea aceste informații verificând pe site-ul web al producătorului.


Iti oferim o gama variata de ulei motor auto potrivit pentru nevoile tale

Suport clienti Luni - Vineri : 9:00-17:00

0722100818 0729953881 vanzari@autoscan.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!