'
Plateste cu cardul online si beneficiaza de Livrare Gratuita in easybox*

Intrebari frecvente despre ulei auto

Intrebari si raspunsuri la intrebarile frecvente despre ulei motor

 

Ce ulei de motor sa folosesc?

Este recomandat sa folosim specificatia propusa de producatorii masinii. In plus in functie de autovehicul este recomandat un anumit ulei pentru timp de iarna, iar altul pe timp de vara,. Majoritatea uleiului de motor folosit este full sintetic (0w20 , 0w30 , 5w30 , 5w40 ) , semi-sintetic (10w40 ) sau mineral ( 15W40 ).

Cand schimb uleiul de motor?

Este recomandat sa inlocuim uleiul de motor in intervalele recomandate de producator masinii. Intervalul de schimb pentru masinile noi este de 30.000, iar cele peste 100.000 km este recomandat schimbul la 15.000 km. Totodata este potrivit sa fie schimbat si filtru de ulei datorita pornirilor la rece.

Ce tip de ulei ar trebui să folosesc în maÈ™ina mea?

Manualul proprietarului va indica, de asemenea, ce tip de ulei trebuie să folosiÈ›i în vehiculul dumneavoastră. Dacă folosiÈ›i un ulei de motor sintetic premium de obicei puteÈ›i merge mai mult timp între schimburile de ulei decât cu un ulei convenÈ›ional.

Care este gradul de vâscozitate preferat al motorului meu?

Pe scurt, gradul de vâscozitate (cum ar fi 5W-30) indică grosimea uleiului de motor la rece È™i la cald. Cu cât numărul de vâscozitate la rece este mai mic (cum ar fi 5W), cu atât uleiul va curge mai bine la temperaturi scăzute. Cu cât este mai mare indicele de vâscozitate la temperatură caldă (cum ar fi 30), cu atât mai bine va proteja motorul la temperaturi ridicate în timpul conducerii în regim stop-and-go sau atunci când tractaÈ›i o remorcă.

Ar trebui să fac o schimbare de ulei sintetic?

Uleiurile sintetice costă mai mult decât cele convenÈ›ionale, dar oferă o protecÈ›ie mai bună pentru motorul dumneavoastră È™i tind să dureze mai mult timp între schimburi. Sunt o alegere bună pentru maÈ™inile È™i camioanele de înaltă performanță care muncesc din greu. Dacă nu sunteÈ›i sigur dacă aveÈ›i nevoie de ulei sintetic sau nu, consultaÈ›i manualul de utilizare sau contactaÈ›i dealerul sau mecanicul.

Cum pot alege între diferite tipuri de ulei?

Cea mai importantă decizie este dacă doriÈ›i ulei convenÈ›ional sau sintetic. Uleiurile sintetice oferă de obicei o protecÈ›ie mai bună la un preÈ› mai mare, în timp ce uleiurile convenÈ›ionale sunt de obicei mai puÈ›in costisitoare, dar necesită schimbări mai frecvente. De asemenea, va trebui să decideÈ›i ce greutate de ulei doriÈ›i. Manualul va spune ce se recomandă - 5W30 È™i 10W30 sunt gramaje comune pentru utilizarea în toate anotimpurile, în timp ce 0W30 este formulat pentru temperaturi mai scăzute.

Ce este uleiul de motor?

Uleiul de motor este un lubrifiant care reduce uzura pieselor în miÈ™care, curăță motorul de nămol È™i lac, previne rugina È™i coroziunea, răceÈ™te motorul prin îndepărtarea căldurii de la piesele în miÈ™care È™i etanÈ™ează inelele pistonului de pereÈ›ii cilindrului, ajutând totodată la menÈ›inerea temperaturii corespunzătoare a camerei de ardere.

De ce trebuie să-mi schimb uleiul?

Motorul dvs. are nevoie de o cantitate constantă de ulei curat pentru a menÈ›ine toate piesele în miÈ™care lubrifiate, răcite È™i lipsite de contaminanÈ›i dăunători. În timp, frecarea È™i căldura fac ca uleiul să se descompună È™i să devină el însuÈ™i contaminat.

Cât de des ar trebui să verific uleiul de motor al maÈ™inii mele?

Trebuie să verificaÈ›i întotdeauna uleiul de motor al maÈ™inii dvs.


Pentru a găsi uleiul potrivit pentru motorul dumneavoastră, este important să consultaÈ›i manualul maÈ™inii sau să vă adresaÈ›i producătorului vehiculului dumneavoastră. Dacă nu sunteÈ›i sigur, puteÈ›i găsi adesea aceste informaÈ›ii verificând pe site-ul web al producătorului.


Iti oferim o gama variata de ulei motor auto potrivit pentru nevoile tale

Suport clienti Luni - Vineri : 9:00-17:00

0722100818 0729953881 vanzari@autoscan.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!