'
Plateste cu cardul online si beneficiaza de Livrare Gratuita in easybox*

Verificarea cantității de ulei din motor - cât să adăugați și care este umplerea?

Verificarea cantității de ulei din motor - cât să adăugați și care este umplerea?

     Cel mai fiabil mod de a alege uleiul de motor potrivit pentru vehiculul dvs. este de a verifica planurile de lubrifiere ale producătorilor de ulei (puteți găsi link-uri către planurile individuale de lubrifiere aici). Acolo veți găsi uleiul recomandat pentru vehiculul dvs. și alternative enumerate - alte viscozități sau tipuri de ulei care pot fi folosite în siguranță în vehicul. Uleiul recomandat de producătorul auto poate fi găsit în manualul mașinii. Nu este necesar să vă limitați la acesta. Pentru alegere, este important să respectați norma și specificația corespunzătoare pentru care motorul vehiculului este calibrat - acestea pot fi găsite sub denumirea API/ACEA, SAE și sub normele producătorilor de automobile (mai multe despre alegerea uleiului conform specificațiilor aici).

Cantitatea de ulei de motor necesară?

  1. Reumplerea uleiului în timpul verificării regulate Uleiul trebuie verificat regulat, în realitate o dată la câțiva timpi sau înainte de o călătorie lungă planificată. Prin verificarea nivelului de ulei pe bățul de măsurare, veți putea determina dacă există suficient ulei. Nivelul de ulei trebuie măsurat pe motorul încălzit, ideal după câțiva kilometri de condus, dar nu imediat după oprirea mașinii - așteptați câteva minute pentru ca tot uleiul să se strângă în partea inferioară a motorului, unde nivelul este transmis către bățul de măsurare. Vă reamintim că bățul de măsurare trebuie scos, șters, reintrodus în orificiul de măsurare și apoi citit nivelul. În timpul măsurării nivelului la motorul rece, amintiți-vă că uleiul se extinde prin căldură și nivelul poate părea în regulă la marcajul inferior.
  • Nivelul se află între marcaje - cantitatea de ulei este optimă, nu este necesar să rezolvați ceva.
  • Nivelul este deasupra marcajului superior - prea mult ulei. Nu este la fel de grav ca și lipsa de ulei, dar poate duce la inconveniente. Pot apărea depuneri care afectează funcționarea catalizatorului și evacuarea gazelor de eșapament. În cazul motoarelor pe benzină, bujiile pot fi obstrucționate. Și poate inunda spații unde nu ar trebui să ajungă. În timpul reumplerii, asigurați-vă că nu depășiți limita - adăugați treptat, curățați din nou bățul de măsurare între reumpleri și verificați nivelul.
  • Nivelul este sub marcajul inferior - prea puțin ulei, există un risc de deteriorare ireversibilă. Lipsa uleiului duce, în funcție de cât de mult lipsește, la o lubrifiere proastă sau insuficientă a pieselor mobile ale motorului. Frecarea rezultată uzurează și încălzește piesele mecanice, iar în cazuri critice, când motorul merge "fără ulei", poate duce la distrugerea acestuia. Toate aceste defecte mecanice sunt ireversibile, iar repararea înseamnă înlocuirea pieselor deteriorate. Majoritatea vehiculelor vă avertizează în timp util cu o lumină de avertizare despre lipsa de ulei. Este esențial să nu ignorați această avertizare și să completați uleiul până când mai puteți preveni problemele.

De menționat este că, pentru reumplere, nu trebuie să respectați cu strictețe norma sau marcajele uleiului pe care îl aveți deja în motor. Dacă nu aveți nimic altceva la îndemână, puteți completa, de exemplu, cu 5w30 în loc de 5w40. Dacă nu sunteți sigur, puteți să ne întrebați, vă vom spune dacă reumplerea planificată este încă în regulă sau dacă este mai bine să cumpărați același ulei.

  1. Schimbarea completă a nămolului - cât ulei va fi necesar? De obicei, volumul se încadrează între 4-7 litri. Valoarea specifică pentru vehiculul dvs. poate fi găsită în manualul vehiculului sau puteți întreba vânzătorii care au acces la datele vehiculelor de la producători. Aceasta este menționată și în planurile de lubrifiere menționate mai sus. Dar asta nu e tot. Pentru ca schimbarea uleiului să fie cu adevărat corectă, ar trebui să scurgeți uleiul vechi, să-l clătiți o dată cu o porție de ulei, să-l scurgeți și apoi să turnați noul nămol. Nu este necesar să faceți spălarea cu un ulei premium sau scump. Scopul este de a îndepărta sedimentele posibile care s-au format în nămolul vechi și nu au curs împreună cu uleiul. Nu uitați să înlocuiți și filtrul de ulei cu această ocazie.

Suport clienti Luni - Vineri : 9:00-17:00

0722100818 0729953881 vanzari@autoscan.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!